19 Aralık 2009 Cumartesi

Iskenderun usulu patatesli kofte


Kardesim Saadet'in yerdimcisi Dondu'nun ellerinden cikan cok lezzetli bir kofte, bu koftede ayri bir tat var, ellerine saglik Dondu, yemek konusunda cok basarilisin, benden tam puan aldin.

Iki su bardagi koftelik bulgur

Bes tane ortaboy patates

Uc tane kurusogan

Bir su bardagi zeytinyagi

Bir yemek kasigi bibersalcasi

Bir demet maydanoz

Bir tatli kasigi kimyon

Bir tatli kasigi tuz

Kuru soganlari soyun, yikayin, yemeklik dograyin, zeytinyagiyla pembelesene kadar kavurun, bir demet maydanozu iyi yikayin dograyin, sogana katin, karistirin, altini kapatin, kavurdugunuz sogan beklesin.

Patatesleri haslayin, soyun, Iskenderun'lular tas dibekte dovuyor, siz mutfak robotunda pure halini alincaya kadar cekin.

Koftelik bulguru , yoguracaginiz legene alin, uzerine salca, kimyom ve tuzunu atin, soguk suyla ellerinizi islayarak bulgur yumusayincaya kadar yogurun, pure haline getirdiginiz patatesi katin, kavurdugunuz maydanozlu soganin yaginida patatesli bulgurun uzerine dokun, biraz daha yogurun, buyuk kofteler yapin, servis tabaginin ortasina kavurdugunuz sogani dokun, etrafina kofteleri siralayin, servis yapin.

Kofteleri sogana batirip yiyorsunuz.

Bu kofte alti kisilik

Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Bu kofte resmen beni yap diyor. Cok parlak cok istah acici. En yakin zamanda denemeli.

    Optuk Nabisim
    Gok

    YanıtlaSil
  2. parlak olan herşey yenmez.canım benim.bizde sizi öptük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parlak olan herseyi yedin demekki anladin parlak olan hersey yenilmez diyorsun . Parlakci seni

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Sen parlak olan herseyi yemissin demekki cok tecrubeli konusuyorsun afiyet olsun.

    YanıtlaSil