22 Aralık 2009 Salı

Patates puresi


Alti tane ortaboy patates
Uc su bardagi sut
Bir yemek kasigi tereyag
Bir su bardagi rendelenmis kasar
Bir cay kasigi tuz
Patatesleri haslayin, ezin, tereyagini tencerede eritin, icine ezdiginiz patatesleri katin, bir karistirin, uc su bardagi sutu ekleyin, tuzunu atin, karistirarak pisirin, ocagi kapatin, mikserle iyice cirpin.
Yuvarlak borcam buyuklugunde, teflon tavayi siviyagla yaglayin, bu purenin yarisini tavaya dokun, uzerine rendelenmis bir su bardagi kasari serpin, kasarin uzerine kalan patates pureyi dokun, ocagin uzerine koyun, altini yakin, kisik ateste 20 dakika kadar pisirin, purenin alti kizarsin, ocagi kapatin, tavanin agzina yuvarlak borcami kapatin, tavayi ters cevirin, purenin alti uste gelsin, pureniz hazir sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu pure sekiz kisilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder