1 Mayıs 2010 Cumartesi

Katmer

Bir su bardagi sut
Bir su bardagi su
Bir yemek kasigi toz maya
Bir yemek kasigi toz seker
Bir tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Bir paket tereyag ( 250 gr.)
Sutle suyu karistirin, isitin, yogurma kabina alin, mayayla sekeri ekleyin, karistirin, uzerine biraz un dokun, unun uzerine tuzu atin yogurun, cok sert olmayan bir hamur yogurun, uzerini kapatin, mayalanmasini bekleyin, bir saatte mayalanmis oluyor.
Mayalanmis hamuru 5 esit parcaya bolun, beze yapin, tereyagini da 5 esit parcaya bolun, bir bezeyi oklavayla buyukce bir yufka acin, uzerine bir parca tereyagini surun, serit seklinde sarin, seritin bir ucundan tutun, gul boregi seklinde yuvarlayin, altina ustune biraz un serpin birakin, 5 parca hamurunuzu bu sekilde hazirlayin.
Firin tepsisini hafif yaglayin, gul boregi seklinde sardiginiz hamurun birini elinizle hafif bastirarak yemek tabagi buyuklugunde acin, firin tepsisine koyun, butun hamuru bu sekilde firin tepsisine dizin uzerlerine yumurta sarisi surun, 220 derece isitilmis firinda katmerlerin alti ustu kizarana kadar pisirin, sicak soguk istediginiz sekilde servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu blogda gordugunuz 5 parcadan bir tanesi, ben o bir parcayi dorde boldum.

2 yorum:

  1. muhtesemdi, tekrar ellerineize saglik,
    sevgiler :)
    esra

    YanıtlaSil
  2. ben nasibe teyzenin yaptigi bu katmerleri yemis sanslilardanim. yok boyle bir lezzet... ellerin dert gormesin nasibe teyzecim.

    YanıtlaSil