5 Mayıs 2010 Çarşamba

Cerkez un helvasi

Helvanin dilimlenmis hali.

Bir kalip tereyaginin yarisi (125 gr. )
Uc yemek kasigi zeytinyagi
Birbucuk su bardagi un
Birbucuk su bardagi toz seker
Tereyagla zeytinyagini ocaga koyun, eritin, unu katin, karistirarak un pembelesinceye kadar kavurun, kisik ateste en az yarim saat, un kavrulunca sekeri ekleyin, bir dakika kadar iyice karistirin, kucuk dikdortgen borcami siviyagla yaglayin, kavurdugunuz sekerli unu icine dokun, tahta kasikla bastirarak, iyice borcama yayin, uzerine eliniz yanmasin diye, bir kagit havlu ortun, elinizle bastirin, helva kalip gibi olsun, sogumadan dilimleyin, soguyunca sertlesecegi icin dilimlenmez, buz dolabina koyun soguk servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder