14 Ekim 2009 Çarşamba

Kara lahana tursusu


Bir hafta Ankara'da kalinca kardesim Necla'yla kis icin tursular yaptik, bunlardan biri kara lahana tursusu, sade yiyebileceginiz gibi patates salatalarina ve marul salatasina dograrsaniz guzel bir lezzet veriyormus bende kardesim Necla'dan ogrendim. Canim kardesim cok marifetlisin ellerine saglik.
Bir tane kavanoz istediginiz buyuklukte
Bir kac tane karalahana
Uc dort bas sarimsak
Yarim litre uzum sirkesi
Bir kac sap maydanoz
Tuz ve su
Lahanalari yikayin, dorde bolun, kavanoza bir sira yerlestirin, soyup hazirladiginiz sarimsaklardan arasina dokun, tekrar bir sira lahana yerlestirin yine sarimsak dokun, boylece kavanozu doldurun, uzerine birkac sap maydanoz koyun.
Bir iki litrelik genis kaba su doldurun, iki avuc kadar iri tuz dokun (tursu tuzu), tuzu eritin, sirkeyi hazirladiginiz lahanalarin uzerine dokun, kavanozu hazirladiginiz tuzlu suyla doldurun, agzini kapatin, onbes yirmi gun sonra tursunuz hazir.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Perfect! Eline saglik Necom!
    Gok

    YanıtlaSil
  2. Gök sen kaliteden anlıyorsun.seni seviyorum.Sılayı öpüyorum.Nasocuğum kim tutar seni,haydi kolay gelsin.senide öptüm.

    YanıtlaSil