Kardesim Necla'nin tursu tarifi, Ankara'da beraber kislik yapmaya devam ettik, Neco senin kadar guzel tursu yapan yok, buna cocuklarimla beraber karar verdik, ellerine yuregine saglik, iyiki varsin.
Istediginiz buyuklukte bir kavanoz
Sirke
Tursu tuzu
Su
Sarimsak
Salatalik, havuc, biber, istediginiz sebzeler
Sebzeleri yikayin, dograyin, sarimsaklari soyun irilerini dograyin, kavanozun dibine bir sira sebzelerden dokun, aralarina dogradiginiz sarimsaklardan dokun, uzerine yine sebze koyun, yine sarimsak dokun boylece kavanozu doldurun, uzerine birkac sap maydanoz koyun, tuzlu bir su hazirlayin, once hazirladiginiz tursu kavanozuna, yarim litre sirkeyi dokun, uzerini tuzlu suyla doldurun, agzini kapatin, onbes yirmi gun sonra tursunuz hazir.
Afiyet olsun.
Ben bu tursudan denedim. Aslinda icine sadece beyaz lahana ve salatalik koydum. Ama ilginc birsey oldu kavanozun kapagini hic acmadim ama sarimsaklar mavi-yesil bir renk aldilar. Icine sirke ve tuzlu su koydum baska birsey yok. Bu normal mi? Bozuldu mu acaba? Salataliklar tursu rengine donuyor normal gorunuyor.
YanıtlaSilGok