11 Eylül 2009 Cuma

Turlu bezelye


Ikiyuz gram kusbasi dana et
Bir kuru sogan
Iki tane sivri biber
Bir yemek kasigi salca
Bir tane iri domates
Bir tatli kasigi tuz
Bir tane havuc
Iki su bardagi bezelye
Uc yemek kasigi zeytinyagi
Iki su bardagi su
Bir tane patates
Pul biber, karabiber istege bagli
Eti tencereye alin,ocagi acin, et suyunu birakip cekene kadar kavurun,uc kasik zeytinyagini ekleyin,kuru sogani ve sivri biberleri dograyin, biraz kavurun,salcayi katin,bir domatesi yikayin kabugunu soyun, kup kup dograyin, onu da ete ekleyin, bezelyeyi katin, tuzunu ekleyin, iki su bardagi suyu da ekleyip kaynamaya birakin, kaynamaya baslayinca, ocagi kisin, on dakika falan pisirin.
Havucu yikayin, soyun, kup kup dograyin, pismekte olan yemege katin, biraz daha pisirin, en son patatesi soyun, yikayin, kup kup dograyin, pismekte olan yemege katin bir karistirin, kapagini kapatin, kisik ateste, sebzeler pisene kadar pisirin, ocagi kapatin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder