1 Eylül 2009 Salı

Piyaz

Bir su bardagi kuru fasulye
Iki tane domates
Bir cay bardagi dogranmis maydanoz
Bir tane kurusogan
Bir tatli kasigi tuz
Bir limonun suyu
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Biraz pulbiber

Fasulyeyi aksamdan islayin, haslayin, yikayin suyunu suzdurun.Derin bir kaba alin, domatesleri yikayip kabugunu soyun, kup kup dograyip, fasulyenin uzerine dokun, dogranmis maydanozu ekleyin, tuzunu, limonunu ve yagini da ekleyip karistirin, guzel bir servis tabagina alin.
Kuru sogani piyazlik dograyin, biraz tuz atip elinizde sikin, yikayin, servis tabagindaki piyazlik malzemenin uzerine dokun, en uste pulbiber serpin, piyaziniz hazir.
Afiyet olsun.
Bu tarifte herzamanki gibi kizim Selcen'e ait, bize iftarda yapmisti, cokta lezzetli olmustu, Emine'ye de tesekkurler Selcen bunlari hazirlarken Emine'de yardim ediyor, hakkini vermek lazim, ikinizinde eline saglik.


1 yorum:

  1. Iste piyaz fasulye ile soganin nefis karisimi.
    Yapanlarin eline saglik.
    Gazi

    YanıtlaSil