29 Ağustos 2009 Cumartesi

Kolay su boregi

Bes tane yufka
Bir su bardagi sut
Bir su bardagi yag
Iki su bardagi yogurt
Bes tane yumurta
Bir tane kabartma tozu
Bir dilim beyaz peynir
Yarim demet maydanoz
Bu malzemelerin hepsini, derin bir kapta iyice cirpin, firin tepsisini yaglayin,bir yufkayi tepsiye yayin, kenarlari disarida kalsin,ortasina bu harctan dokup fircayla her tarafina surun, bir yufkayi ortadan ikiye bolun, tepsiye burusturarak yayin, yine harctan dokup firca yardimiyla her tarafina yayin, ortasina beyaz reynir ve maydanozu dograyip karistirin, bu karisimi dokun, kalan yufkalari ikiye bolup peynirin ustunu kapatin yine harctan dokun, yufkalari bitirin.
Tepsiden tasan yufkanin, bir kenerini katlayin, harctan surun, dort kenarinida katlayarak harctan surun, kalan harcinizi boregin uzerine dokup, fircayla her tarafina yayin, kare kare dilimleyin, 220 derece isitilmis firinda alt ust kizarana kadar pisirin.
Sicak sicak servis tabagina alip servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder