29 Ağustos 2009 Cumartesi

Cikolata soslu pasta

Dort yumurta
Bir su bardagi toz seker
Yarim kahve fincani su
Yarim kahve fincani siviyag
Iki su bardagi un
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir paket cikolatali sos
Birbucuk su bardagi sut
Cirpma kabinizin icine yumurtalari kirin, dort dakika kadar mikserle cirpin, sekeri ekleyin biraz daha cirpin, suyla yagi ekleyip, uc dakika daha cirpin, en son unun uzerine kabartma tozuyla vanilyayi dokup, onuda cirptiginiz karisima ekleyip, uc dakika kadar cirpin, kek hamurunuz hazir.
Yuvarlak kek kalibini tereyagla yaglayin,bu karisimi icine dokun, 150 derece isitilmis firinda keki pisirin,firindan alin ilisin.
Cikolatali sosla sutu ocaga koyun, altini yakin, karistira karistira kaynatin, kaynamaya baslayinca altini kapatin, sosunuz hazir.
Ilik keki ortadan ikiye bolun,alt parcasini servis tabagina alin, ortasina bu sostan dokun, obur yarim keki uzerine koyun, kalan sosunuzu kekin uzerini kapliyacak sekilde dokun, pastanizi sogumaya birakin, soguduktan sonra dilimleyip servis yapin.
Afiyet olsun.
Cocuklar icin super bir pasta, cocuklu anneler dikkat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder