Bir kilo patlican
Bir kase yogurt
Uc dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Uzerini suslemek icin, birkac yaprak maydanoz, birkac sap dereotu, kuru nane ve biraz pul biber.
Biberleri yikayin, firinda kabuklari soyulacak oluncaya kadar firinlayin,babuklarini soyup, parcalamadan cekirdeklerini cikarin.
Patlicanlari soyun, tuzlu suya kup kup dagrayin, bezin arasinda sikip, bol sivi yagda kizartin, biberlerin icine, bu kizarmis patlicanlari doldurun, servis tabagina alin.
Tuzla sarimsagi dovun,yogurta katin, karistirin, bu doldurdugunuz biberlerin uzerine dokun.
Uzerini dereotu, maydanoz, kuru nane ve pul biberle susleyin, servis yapacaginizda istediginiz buyuklukte dilimleyin.
Afiyet olsun.
Bu biber dolmanin tarifi de ablam Guzide'ye ait ellerine saglik ablacigim mutfakta supersin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder