Ici icin
Bir kilo kiyma
Uc tane kuru sogan
Bir yemek kasigi salca
Bir tatli kasigi tuz
Hamuru icin
Bir su bardagi koftelik bulgur
Bir su bardagi irmik
Bir tane yumurta
Bir tatli kasigi tuz
Bir su bardagi un
Bir tatli kasigi biber salcasi
Kiymayi bir tencereye alin,soganlari icine kiyip kavurmaya baslayin,et suyunu birakip cekene kadar kavurun, salcayla tuzu ekleyin, biraz daha kavurun, sogumaya birakin,iciniz hazir.
Koftelik bulgurla irmigi karistirip hamur yogurma kabina alin, biraz sicak suyla islayin, bes on dakika bekleyin, yumurtayi icine kirin bir tatli kasigi tuzu ve bir tatli kasigi salcayi ekleyip biraz yogurun, sonra unuda ekleyin hafif su ekleyerek cok sert olmayan bir hamur yogurun.
Bu hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin, elinizi islayip icini oyun, ince oyacaksiniz, icine hazirladiginiz kiymadan doldorun kapatin, butun hamurdan boyle kofteler hazirlayin.
Bir tencerede su kaynatin, biraz tuz atin, kofteler catlamasin diye bir iki damla limon sikin, kaynayan suya koftelerden atip bes dakika kadar haslayin, haslanan kofteleri delikli bir kepce yardimiyla servis tabagina alin, servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder