Bir su bardagi ekmek ici
Bir tane kuru sogan
Uc dis sarimsak
Dogranmis bir cay bardagi maydanoz
Bir yumurta
Bir tatli kasigi kekik
Bir tatli kasigi kimyon
Biraz pulbiber ve biraz karabiber
Bir tatli kasigi tuz
Bir kilo patlican
Iki su bardagi su
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir yemek kasigi biber salcasi
Kiymayi derin bir kaba alin,uzerine sogani ve sarimsagi rendeleyin, yumurtayi icine kirin, maydanoz, tuz ve baharatlari da ekleyip guzelce yogurun, ceviz buyuklugunde kofteler yapin, kizgin sivi yagda kizartin, kagit havlunun uzerine alin.
Patlicanlari alacali soyup halka halka dograyin, tuzlu suda bekletin, yikayip kurulayip, bol sivi yagda kizartin, kagit havlunun uzerine alin, yagini emsin.
Borcam tepsinin icine kizarttiginiz patlicanlari siralayin, uzerine kofteleri siralayin, iki su bardagi suyla salcalari eritin, koftelerin uzerine dokun, 200 derece isitilmis firinda yirmi dakika pisirin, sicak sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Bu koftenin tarifi kizimin yardimcisi Emine'ye ait, tabiki kofteyi de Emine yapti bizde afiyetle yedik, Emine'cigim ellerine saglik, cok guzel olmustu, en kisa zamanda keskek tarifi istiyorum.
Yillardir dusunurdum.Firinda patlicanli koftemin lezzeti istedigim gibi olmazdi.
YanıtlaSilAma Nasonun tarifini denedim.
Cok lezzetli oldu.
Eline saglik arkadasim.
Cirstin.
Newyork