Bir fincan zeytinyagi
Iki adet ortaboy kuru sogan
Iki adet havuc
Dort dis sarimsak
Bir yemek kasigi un
Bir buyuk domates
Bir limon suyu
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz seker
Bir su bardagi su
Bir cay bardagi dogranmis dereotu
Tencareyi ocaga koyun, zeytinyagini icine dokun, sogan ve sarimsagi soyup yikayin kup kup dograyin, biraz kavurun, unu ekleyin kavurmaya devam edin, domatesi yikayip soyun minik minik dograyip, onuda ekleyin, onceden kabuklarini ayiklayip yikadiginiz baklayi da tencereye dokup karistirin, sekeri, tuzu ve liman suyunu da ekleyin karistirip bir su bardagi suyuda uzerine dokun, kaynamaya birakin.
Kaynamaya baslayinca yemegin altini kisin, kisik ateste on dakika pisirin, kabugunu soyup, yikayip, yuvarlak yuvarlak dogradiginiz havuclari pismekte olan baklaya katin, baklalar yumusana kadar pisirin, altini kapatin, biraz dinlendirin, servis tabagina alip uzerine yikayip dogradiginiz bir cay bardagi dereotunu serpin, servis yapin.
Afiyet olsun.
Iyiki varsin Nasibe Teyzecim,
YanıtlaSil