Bir yemek kasigi toz pakmaya
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi toz seker
Bir su bardagi sicak suya mayayi, tuzu, sekeri dokup eritin, unu hamur yogurma kabina alin, ortasini cukur acin, bu erittiginiz mayayi dokup su ekleyerek yumusak bir hamur yogurun, en az bir saat mayalanmasini bekleyin.
Kizartma tenceresine iki su bardagi sivi yag dokun, ocagi acin yaginiz isinsin, mayali hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar alin, tezgahin ustunu elinizi yaga batirip hafif yaglayin bu aldiginiz hamuru yagladiginiz yere koyup elinizle yemek tabagi buyuklugunde acin, kizgin yaga atin, alti kizarinca cevirin, diger tarafida kizarinca genis bir tabaga alin, butun hamuru bu sekilde kizartin, kizartma isi bitince servis tabagina alip servis yapin.
Afiyet olsun.
Annem her bayram sabahi bu pisiyi yapardi, rahmetlik babam kahvaltida beyaz peynirle bu kizartmayi cok severdi, ne zaman bu kizartmayi yapsam cocuklugum aklima gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder