2 Haziran 2009 Salı

Peynirli yufka boregi

Bes tane yufka (1 kg.)
Yufkalara surmek icin
Bir su bardagi yogurt
Yarim su bardagi sut
Yarim su bardagi zeytinyagi
Iki yumurta
Boregin ici icin
Yarim kilo beyaz peynir
Bes tane yesil sogan
Yarim demet maydanoz
Bir iri domates
Bir fincan zeytinyagi
Peyniri cukur bir kaba alin, soganlari temizleyip yikayin, dograyin, maydanozlari yikayip dograyin,domatesi de yikayip kup kup dograyin, hepsini peynire katin, bir fincan zeytinyagini da katip harmanlayin iciniz hazir.
Baska bir kaba yogurtu, sutu, zeytinyagini dokun, icine iki yumurtanin akini kirin, sarisini boreklerin uzerine surmek icin ayirin, bunlari iyice karisana kadar cirpin, bir yufkayi masaya serin, bu karisimdan bir kac yemek kasigi dokun, firca yardimiyla her tarafina surun, ortasina hazirladiginiz peynili icten koyun, yufkayi ikiye katlayip yuvarlayin, uzun bir rulo olacak, bunu sekiz parcaya bolun, her parcanin ortasina bicakla bir cizik atin, bes yufkayida boyle hazirlayin yaglanmis firin tepsisine dizin, uzerlerine yumurtanin sarisini surun, 220 derece isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirin, servis tabagina alip servis yapin.
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. canım arkadaşım seninle seksen kilo iken tanıştık.Bu işin sonu nereye varır bilmem yaptıgın nefis mamaları yerken.böregin bir harika yarında benim kadayıf böregini deneriz . Ötesi allah kerim .görüşürüz.İCLAL

    YanıtlaSil
  2. Anne ellerine saglik cok guzel gorunuyor. Sandvic'in tarifini koyabilir misin?
    Optummmm
    Gokcen

    YanıtlaSil
  3. Bu harika böreği tadan şanslı komşulardanım. Mutlaka deneyin, bende deneyeceğim. Umarım bizimkide bu kadar lezzetli olur. (Nasibe Hanım'ın sırrı neşesini ve sevecenliğini el lezzetiyle birleştirmesi bence.) bakalım sırada tadacağımız daha neler var bekliyoruz nasibeciğim
    BERNA

    YanıtlaSil