11 Haziran 2009 Perşembe

Yumurtali ispanak yemegi

Bir kilo ispanak
Bir kuru sogan
Bes yemek kasigi zeytinyagi
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi pulbiber
Dort tane yumurta
Ispanaklari bol suyla yikayin, sirkeli suda bekletin, durulayip, yemeklik dograyin.
Zeytinyagini genis bir tencereye dokun, sogani icine yemeklik dograyip kavurun, salcayi,tuzu,biberi icine katin, dogradiginiz ispanaklarida, tencereye dokup karistirin, altini kisip on dakika kadar pisirin.
Dort yumurtayi cukur bir kapta iyice cirpin, pismekte olan ispanak tenceresine dokup kasik yardimiyla ispanaklarin uzerini tamamen kapatin, tencerenin kapaginida kapatip hic karistirmadan, uc dort dakika pisirin, yemeginiz hazir.
Yuvarlak bir servis tabagina alin, ucgen seklinde sekiz esit parcaya bolun,her pascanin uzerine bir yemek kasigi yogrut dokun, ilik servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder