12 Haziran 2009 Cuma

Ic pilav

Kizim Gok ic pilavin tarifini istedi, bu aksam yemege Selcen'ler gelecekti bende ic pilav yapayim, bloga koyayim dedim, cokta guzel oldu.Aslinda ic pilav, kuzu cigeriyle guzel olur, ama ben tavuk etiyle yaptim bu da guzel oldu, cunki bizim kolestrol yuksek, tansiyon yuksek, ciger dokunur, boylece ic pilavda degisiklik yaptim.

Bir parca tavuk pirzola
Iki su bardagi pirinc
Bes yemek kasigi zeytinyagi
Bir tane kuru sogan
Bir tane domates
Uc corba kasigi dolma fistigi
Uc corba kasigi kus uzumu
Uc corba kasigi findik
Bir tatli kasigi tarcin
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi karabiber
Yarim demet dereotu
Dort su bardagi su

Tavuk pirzolayi yikayin, minik kusbasi dograyin, tencereye dokun, kuru sogani yemeklik dograyip onuda etin uzerine ekleyin,zeytinyagini da tencereye dokun, altini yakin, domatesin kabugunu soyup dograyin, onuda ekleyip, tevuk suyunu birakip cekene kadar kavurun.

Pirinci yikayip bu kavurdugunuz ete ekleyin, suyun disinda butun malzemeyi de tencereye dokup, iki dakika kadar kavurun, dort su bardagi suyu ekleyip pirinc suyunu cekene kadar pisirin,biraz dinlendirin, servis yapin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Anne, eline saglik cok guzel gorunuyor. Tesekkur ettim!!!
    MUCK!

    Gok

    YanıtlaSil
  2. Nasibe Teyze bugun eksili kofteni yaptim cok guzel oldu Abim ve Esim cok begendiler,

    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Size afiyet seker olsun Senay ve Gok sizi cok seviyorum

    YanıtlaSil