13 Haziran 2009 Cumartesi

Sutlac

Yarim su bardagi pirinc
Uc su bardagi su
Bes su bardagi sut
Iki su bardagi seker
Iki yemek kasigi bugday nisastasi
Pirinci yakayin, iki su bardagi suyu tencereye dokun, yikadiginiz pirincide ekleyip, pirinc suyunu cekene kadar pisirin, bes su bardagi sutu ekleyin, karistirarak kaynatin, bes dakika falan kaynayinca, iki su bardagi sekeri ekleyin, karistirarak bir iki dakika daha kaynatin.
Bir kasede kalan bir su bardagi suyla, nisastayi cirpin, kaynamakta olan sutlaca katin karistirark bir iki tasim daha kaynatin, ocagi kapatin, sutlac kaselerine doldurun, soguk servis yapin.
Afiyet olsun.
Isterseniz servis yaparken, sutlaclarin uzerine dovulmus findik ve tarcin dokun, tarcin sutlaca cok yakisir.
Bu sutlac alti kisilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder