15 Haziran 2009 Pazartesi

Firinda tavuk

Alti parca tavuk pirzola
Yirmi tane falan arpacik sogani
Sekiz dis sarimsak
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi kimyon
Bir cay kasigi pul biber
Iki tane patates
Iki tane havuc
Iki tane sivri biber
Iki tane domates
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Buyuk bir kap alin, etleri yikayip icine atin, sogan ve sarimsaklari soyup yikayip onuda ekleyin, patatesleri soyun yikayin, bir patatesi dorde bolun, havuclari yikayip soyup verev dograyin, domatesleri yikayip kabuklarini soyun iri dograyin, biberleri yikayip bir kac parcaya bolun, bunlarin hepsini de ete ekleyin, kalan baharatlarla salcayi etin uzerine dokup, iyice harmanlayin.
Bu karisimi firin posetine doldurun, firin tepsisine koyup firina surun, 220 derece isitilmis firinda yaklasik 50 dakika pisirin, firindan alin sicak servis yapin.
Bu yemek alti kisilik.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder