15 Haziran 2009 Pazartesi

Pirincli ispanak yemegi

Bir kilo ispanak
Bes yemek kasigi zeytinyagi
Bir tane kuru sogan
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi pul biber
Bir kahve fincani pirinc (kucuk Turk kahvesi fincani)
Bir su bardagi su.
Ispanaklari yikayin, sirkeli suda biraz bekletin durulayin, yemeklik dograyin, yemegi pisireceginiz tencereye sogani soyup ince dograyin, zeytin yagini uzerine dokup, pembelesinceye kadar kavurun, salcayi, tuzu, biberi ekleyin, karistirin, dogradiginiz ispanaklari uzerine dokup, ik uc dakika karistirarak kavurun.
Pirinci yikayin,ispanaklarin uzerine dokun, bir su bardagi suyuda ekleyip, pirincler pisene kadar pisirin,biraz dinlendirin, servis tabagina aldiginiz yemegin uzerine bir yemek kasigi yogurt dokun, arzu ederseniz sarimsakli yogurtta kullana bilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder