15 Haziran 2009 Pazartesi

Pizza

Pizzayi boyle dikdortgen bir firin tepsisinde hazirlayip pisiriyorum.
Pizzanin pistikten sonra dilimlenmis hali, ben kare kestim siz arzu ederseniz ucgen dilimliye bilirsiniz.
Dort su bardagi un
Bir yemek kasigi toz maya
Bir tatli kasigi tuz
Bir yemek kasigi domates salcasi
Iki domates
Iki tane sivri biber
Bir cay bardagi dogranmis zeytin
Bir halka sucuk
Bir su bardagi rendelenmis kasar
Unu hamuru yoguracaginiz kaba alin, uzerine mayayla tuzu dokun, karistirin, sicak su ekleyerek cok sert olmayan bir hamur yogurun, uzerini ortun, mayalanmasini bekleyin, en az bir saat bekleyin.
Firin tepsisini yaglayin,hamuru icine koyup elinizle tamamen tepsinin icine yayin, domates salcasini iki uc kasik suyla eritin ,tepsiye yaydiginiz hamurun uzerine surun, domatesleri dograyip hamurun uzerine serpistirin, zeytinleri serpistirin, sucugu halka halka dograyin onuda hamurun uzerine, araliklarla koyun, biberleri de dograyip hamurun uzerine araliklarla koyun, tepsiyi firina surun, 220 derece isitilmis firinda alt ust kiazarana kadar pisirin, firini kapatmadan, uc dort dakika once rendelenmis kasarinizi pizzanin uzerine dokun, firindan alinca sicak servis yapin.
Afiyet olsun.





2 yorum:

  1. ben yemeden not veremem.

    YanıtlaSil
  2. ben bu pızzaya bayıldım.harıka olmustu ınsallah yakın bır zamanda yıne yerız. ellerıne saglık komsum.GULSUM

    YanıtlaSil