Bir parca tavuk pirzola
Iki su bardagi pirinc
Bes yemek kasigi zeytinyagi
Bir tane kuru sogan
Bir tane domates
Uc corba kasigi dolma fistigi
Uc corba kasigi kus uzumu
Uc corba kasigi findik
Bir tatli kasigi tarcin
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi karabiber
Yarim demet dereotu
Dort su bardagi su
Tavuk pirzolayi yikayin, minik kusbasi dograyin, tencereye dokun, kuru sogani yemeklik dograyip onuda etin uzerine ekleyin,zeytinyagini da tencereye dokun, altini yakin, domatesin kabugunu soyup dograyin, onuda ekleyip, tevuk suyunu birakip cekene kadar kavurun.
Pirinci yikayip bu kavurdugunuz ete ekleyin, suyun disinda butun malzemeyi de tencereye dokup, iki dakika kadar kavurun, dort su bardagi suyu ekleyip pirinc suyunu cekene kadar pisirin,biraz dinlendirin, servis yapin.
Afiyet olsun.
Anne, eline saglik cok guzel gorunuyor. Tesekkur ettim!!!
YanıtlaSilMUCK!
Gok
Nasibe Teyze bugun eksili kofteni yaptim cok guzel oldu Abim ve Esim cok begendiler,
YanıtlaSilEllerine saglik
Size afiyet seker olsun Senay ve Gok sizi cok seviyorum
YanıtlaSil