3 Mayıs 2009 Pazar

Sekerpare


Bir paket tereyagi(250gr)

Bir su bardagi pudra sekeri

Alti yemek kasigi irmik

Iki yemek kasigi hindistan cevizi

Iki yumurta

Uc su bardagi un

Bir paket vanilya

Bir paket kabartma tozu

Surubu icin

Uc su bardagi seker

Uc su bardagi su

Bir kac damla limon

Hamur kabinizi alin, butun malzemeyi koyun,yogurun, yumusak bir hamur elde edeceksiniz,bu hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin yuvarlayin araliklarla firin tepsisine dizin,uzerlerine birer findik koyun 180 derece isittiginiz firinda pembelesinceye kadar pisirin.

Uc su bardagi suyla,uc su bardagi sekeri bir tencerede kaynatin,on dakika falan kaynayinca bir kac damla limonu sikin ,bes on dakika daha kaynatin,firindan sekerpareleri alin sicak surubu uzerine dokun (ikiside sicak olacak)ustunu baska bir tepsiyle kapatin,bir kac saat bekletin,sekerpareler hazir.

Servis tabagina alinca,uzerine hindistan cevizi serperseniz gorunusude guzel oluyor.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Sevgili Nasibe teyzecim,

    Yemeklerini tatma imkani verdigin icin cok sagol cok cok tesekkur ederim, Hepsi cok superdi ellerine saglik,

    Nasibe Teyze, ayrica blogunda cok super hersey anlasilacak sekilde yapiyorsun ve yaziyorsun ellerine saglik,

    Senay

    YanıtlaSil