Bir paket tereyagi(250gr)
Bir su bardagi pudra sekeri
Alti yemek kasigi irmik
Iki yemek kasigi hindistan cevizi
Iki yumurta
Uc su bardagi un
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
Surubu icin
Uc su bardagi seker
Uc su bardagi su
Bir kac damla limon
Hamur kabinizi alin, butun malzemeyi koyun,yogurun, yumusak bir hamur elde edeceksiniz,bu hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alin yuvarlayin araliklarla firin tepsisine dizin,uzerlerine birer findik koyun 180 derece isittiginiz firinda pembelesinceye kadar pisirin.
Uc su bardagi suyla,uc su bardagi sekeri bir tencerede kaynatin,on dakika falan kaynayinca bir kac damla limonu sikin ,bes on dakika daha kaynatin,firindan sekerpareleri alin sicak surubu uzerine dokun (ikiside sicak olacak)ustunu baska bir tepsiyle kapatin,bir kac saat bekletin,sekerpareler hazir.
Servis tabagina alinca,uzerine hindistan cevizi serperseniz gorunusude guzel oluyor.
Afiyet olsun.
Sevgili Nasibe teyzecim,
YanıtlaSilYemeklerini tatma imkani verdigin icin cok sagol cok cok tesekkur ederim, Hepsi cok superdi ellerine saglik,
Nasibe Teyze, ayrica blogunda cok super hersey anlasilacak sekilde yapiyorsun ve yaziyorsun ellerine saglik,
Senay