Iki su bardagi un
Yarim su bardagi irmik
Uc su bardagi toz seker
Uc su bardagi kaynamis su
Bir su bardagi zeytinyagi
Bir cay bardagi dovulmus ceviz
Derin bir teflon tencere alin, icine zeytinyagini,unu,irmigi dokun,ocagi acin pembelesinceye kadar kavurun,baska bir tencereye, uc bardak sekerle, uc bardak kaynamis suyu koyun, karistirarak eritin,bu erittiginiz surubu kavurdugunuz unun uzerine dokun,karistirmaya devam edin,hemen suyunu cekecektir ocaktan alin sogusun,helvaniz hazir.
Helva elinizi yakmayacak kadar soguyunca,bir servis tabagi alin,helvadan cevizden buyuk parca koparin,avucunuzda hafif yuvarlayin,bir elinizle dort parmaginizi hafif batirip sikin,servis tabagina yerlestirin,hepsini boyle sikip yerlestirin,dovulmus cevizi,parmaklarinizi batirdiginiz cukur yerlerine dokun,helvaniz servise hazir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder