3 Mayıs 2009 Pazar

Un helvasi


Iki su bardagi un

Yarim su bardagi irmik

Uc su bardagi toz seker

Uc su bardagi kaynamis su

Bir su bardagi zeytinyagi

Bir cay bardagi dovulmus ceviz

Derin bir teflon tencere alin, icine zeytinyagini,unu,irmigi dokun,ocagi acin pembelesinceye kadar kavurun,baska bir tencereye, uc bardak sekerle, uc bardak kaynamis suyu koyun, karistirarak eritin,bu erittiginiz surubu kavurdugunuz unun uzerine dokun,karistirmaya devam edin,hemen suyunu cekecektir ocaktan alin sogusun,helvaniz hazir.

Helva elinizi yakmayacak kadar soguyunca,bir servis tabagi alin,helvadan cevizden buyuk parca koparin,avucunuzda hafif yuvarlayin,bir elinizle dort parmaginizi hafif batirip sikin,servis tabagina yerlestirin,hepsini boyle sikip yerlestirin,dovulmus cevizi,parmaklarinizi batirdiginiz cukur yerlerine dokun,helvaniz servise hazir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder