4 Mayıs 2009 Pazartesi

Lahana lapa


Genelde bu yemegi ,lahana dolmasi yaptigimda arta kalan lahanalarla yaparim,artan lahanalarda degerlenmis oluyor.

Buyukce bir kase haslanmis lahana

Bir fincan zeytinyagi

Bir kuru sogan

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi toz biber

Bir yemek kasigi salca

Bir cay bardagi pirinc

Iki su bardagi su

Bir tencereye,bir fincan zeytinyagini dokun,icine lahanalari dograyin,kuru sogani dograyin,salcayi,tuzu ve toz biberide ekleyip iki dakika kadar kavurun,iki bardak suyu ekleyin,kaynamaya baslayinca on dakika kadar kaynatin,pirinci yikayin lahanalarin uzerine dokun,pirinclar pisince ocagi kapatin,hafif sulu kalacak,lapaniz hazir,biraz dinlendirip servis yapin.

Bu benim kayinvalidemin yemegi bazen pirinc yerine bulgur koyar.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder