Genelde bu yemegi ,lahana dolmasi yaptigimda arta kalan lahanalarla yaparim,artan lahanalarda degerlenmis oluyor.
Buyukce bir kase haslanmis lahana
Bir fincan zeytinyagi
Bir kuru sogan
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz biber
Bir yemek kasigi salca
Bir cay bardagi pirinc
Iki su bardagi su
Bir tencereye,bir fincan zeytinyagini dokun,icine lahanalari dograyin,kuru sogani dograyin,salcayi,tuzu ve toz biberide ekleyip iki dakika kadar kavurun,iki bardak suyu ekleyin,kaynamaya baslayinca on dakika kadar kaynatin,pirinci yikayin lahanalarin uzerine dokun,pirinclar pisince ocagi kapatin,hafif sulu kalacak,lapaniz hazir,biraz dinlendirip servis yapin.
Bu benim kayinvalidemin yemegi bazen pirinc yerine bulgur koyar.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder