13 Mayıs 2009 Çarşamba

Kuskusu


Iki su bardagi kuskusu

Dort su bardagi kaynamis su

Bir tatli kasigi tuz
Bir fincan zeytinyagi

Bir fincan eritilmis tereyagi

Kuskusuyu tencereye dokun,bir tatli kasigi tuz atin,dort bardak kaynamis suyu da uzerine dokup,arada karistirarak suyunu cekene kadar pisirin,(suzmeyin).

Zeytinyagiyla tereyagini kucuk bir tavada eritin,suyunu cekmis olan kuskusunun uzerine dokun,karistirip altini kapatin,biraz dinlendirin,sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

Annem kuskusuyu kendisi yapar,yumurtalari sulandirir koftelik bulgur ve unla yuvarlaya yuvarlaya cok guzel yapar ,ben bu gun hazir kuskusuyu pisirdim.

Annelerimizin bunlari nasil yaptiklarini ogrenmemiz gerekiyor,Turkuye'ye donunce ilk isim annemden kuskusu dersi almak olacak.

1 yorum:

  1. Berk ve Silanin Degismez Yemekleri.
    Iyiki Onlarin Aneaneleri var.
    Cok Sukur.
    Gazi

    YanıtlaSil