13 Mayıs 2009 Çarşamba

Kiymali havuclu patates yemegi


Yarim kilo kiyma

Bir fincan zeytinyagi

Bir tane kuru sogan

Uc tane havuc

Bes tane patates

Iki tane domates

Bir yemek kasigi biber salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi toz biber

Bir su bardagi su

Genis bir tencereye,kiymayi koyun,ocagi acin,yagida ekleyip kavurmaya baslayin,sogani soyup yikayin kavrulmakta olan kiymaya halka halka dograyin,kiyma suyunu birakip cekene kadar kavurun.

Havuclari yikayip soyun, yan yan dograyin kavurdugunuz kiymanin uzerine dokun,salcayi ,tuzu ,biberi de ekleyin karistirin,bir bardak suyuda ekleyip kaynamaya birakin,Bes dakika falan kaynasin,havuclar patatesten gec pisecegi icin havuclar biraz pissin.
Bu arada patatesleri soyun yikayin,yuvarlak yuvarlak dograyin,domatesleride yikadiktan sonra kabugunu soyup onlarida halka halka dograyin,patatesleri pismekte olan havuclarin uzerine dokun, en ustede domatesleri dokun ,yemegi hic karistirmadan kapagini kapatin,patatesler pisene kadar kisik ateste pisirin,ocagi kapatin,sicak servis yapin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Nasibe Teyze,cok guzel gozukuyor eminim tadida guzeldir,

    Ellerine saglik super,(yalanci tavuk gogsunde cok guzel gozukuyor Insallah en kisa zamanda yapacagim)

    YanıtlaSil