12 Mayıs 2009 Salı

Gul boregi


Bir cay bardagi sut

Bir cay bardagi zeytinyagi

Bir cay bardagi su

Bir yemek kasigi yogurt

Iki tane yumurta

Bir tatli kasigi tuz

Aldigi kadar un

Derin bir kap alin,iki yumurtayi kirin, birinin sarisini boreklerin uzerine surmek icin ayirin,sut,zeytinyagi,su,yogurt ve tuzu da kirdiginiz yumurtalarin uzerine dokun,azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur yogurun bu hamuru sekiz esit parcaya bolun beze yapin uzerini ortun, hamur biraz dinlensin.

Siz bu arada icini hazirlayin.

Bir kalip peynir

Bir fincan zeytinyagi

Bir domates

Yarim demet maydanoz

Bir tatli kasigi pulbiber

Maydanozu yikayip dograyin,domateside yikayip minik minik dograyin,bir genis tabaga peyniri koyup,uzerine maydanozu,domatesi,yagi biberi dokun,iyice karistirin,iciniz hazir.

Bir bezeyi alin,masada oklava yardimiyla ince bir yufka acin (ne kadar ince olursa o kadar iyi olur)bu yufkayi zeytinyagiyla yaglayin,dort esit parcaya bolun,her bir parcaya hazirladiginiz peynirden bir tatli kasigi koyun sarin,bir ucundan tutup yuvarlayin gul sekli verin,yagladiginiz firin tepsisine dizin,uzerine ayirdiginiz yumurta sarisini surun, 220 derece isitilmis firinda kizarana kadar pisirin,firindan alin sicak sicak servis yapin.

Afiyet olsun.

Ben bu boregin tarifini,yegenim Julide'nin yardimcisi Gulhan Hanim'dan aldim,ablamlara caya gittigimde yapmisti,icine kiyma koymustu,ben bu gun peynirli yaptim,bu da cok guzel oldu,Gulhan Hanim'a da tesekkurler.

1 yorum:

  1. Nabisim, Bu guzel yemeklere biz hasret kalacagiz orasi kesin de saglik olsun. Bu boregi cok sevdim Sila'ya patateslisinden yapmak gerek firsat olursa.
    Optum
    Gok

    YanıtlaSil