Bir kilo dolmalik kabak
Bir su bardagi kiyma
Bir cay bardagi pirinc
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Bir tane kuru sogan
Bir tane domates
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi kuru nane
Bir cay kasigi pulbiber
Bir kac sap maydanoz
Bir kac sap dereotu
Kabaklari yikayin soyun,ortadan ikiye bolun,iclerini oyun beklesin.
Sogani,domatesi,maydanoz ve dereotunu yikayin dograyin,genis bir kaba kiymayi koyun,bunlari uzerine dokun,pirinci yikayip onuda ekleyin, kalan malzemenin hepsini kiymaya ekleyip, elinizle biraz yogurun ,bu hazirladiginiz icten oyup hazirladiginiz her kabagin icine doldurun, pisireceginiz tencereye siralayin,tencereyi ocaga koyun ,dolmalarin uzerine bir su bardagi su dokun ,pisirin,dolmaniz pisince altini kapatin,biraz dinlensin,sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Sarimsakli yogurt kabak dolmasina cok yakisir, arzuya gore servis tabagina aldiginiz dolmalarin uzerine sarimsakli yogurt koyabilirsiniz (resimdeki gibi).
Yogurtun hazirlanisi
Iki dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla dovun, bir kase yogurta katip karistirin,
Nasibe Teyze cok guzel gozukuyorlar,
YanıtlaSilEllerine saglik,
Naso
YanıtlaSilIste kabak dolmasi buna deler.
Birde yaninda Portakal suyu ikram edeceksin.
Oh derim.
Gazi