16 Mayıs 2009 Cumartesi

Kabak dolmasi


Bir kilo dolmalik kabak

Bir su bardagi kiyma

Bir cay bardagi pirinc

Yarim cay bardagi zeytinyagi

Bir tane kuru sogan

Bir tane domates

Bir yemek kasigi domates salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi kuru nane

Bir cay kasigi pulbiber

Bir kac sap maydanoz

Bir kac sap dereotu

Kabaklari yikayin soyun,ortadan ikiye bolun,iclerini oyun beklesin.

Sogani,domatesi,maydanoz ve dereotunu yikayin dograyin,genis bir kaba kiymayi koyun,bunlari uzerine dokun,pirinci yikayip onuda ekleyin, kalan malzemenin hepsini kiymaya ekleyip, elinizle biraz yogurun ,bu hazirladiginiz icten oyup hazirladiginiz her kabagin icine doldurun, pisireceginiz tencereye siralayin,tencereyi ocaga koyun ,dolmalarin uzerine bir su bardagi su dokun ,pisirin,dolmaniz pisince altini kapatin,biraz dinlensin,sicak servis yapin.

Afiyet olsun.

Sarimsakli yogurt kabak dolmasina cok yakisir, arzuya gore servis tabagina aldiginiz dolmalarin uzerine sarimsakli yogurt koyabilirsiniz (resimdeki gibi).

Yogurtun hazirlanisi

Iki dis sarimsagi bir tatli kasigi tuzla dovun, bir kase yogurta katip karistirin,

2 yorum:

  1. Nasibe Teyze cok guzel gozukuyorlar,

    Ellerine saglik,

    YanıtlaSil
  2. Naso
    Iste kabak dolmasi buna deler.
    Birde yaninda Portakal suyu ikram edeceksin.
    Oh derim.
    Gazi

    YanıtlaSil