Bir su bardagi kirmizi mercimek
Iki bucuk su bardagi su
Bir tatli kasigi tuz
Bir su bardagi koftelik bulgur
Yarim demet maydanoz
On oniki tane yesil sogan
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir tatli kasigi pulbiber
Bir tatli kasigi kimyon
Bir cay bardagi zeytinyagi
Mercimegi yikayin,tencereye koyun, uzerine iki bucuk su bardagi suyu dokun, tuzunuda atin haslansin.Mercimekler pisince.koftelik bulguru ekleyip bir karistirin ocagin altini kapatin,dinlensin.
Soganlari yikayip dograyin,maydanozu yikayip dograyin,pisirdiginiz mercimekli bulguru genis bir kaba bosaltin,uzerine salcalari,kimyonu,pulbiberi ve zeytinyagini dokun biraz yogurun,sonra dogradiginiz sogan ve maydanozuda ekleyip biraz daha yogurun,elinizi hafif islatin bu koftelik malzemeden bir avuc alin,avucunuzda yuvarlayin servis tabagina dizin, servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder