Bir kilo dana eti (kusbasi dogranmis)
Bir kuru sogan
Uc dis sarimsak
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi pulbiber
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir su bardagi su
Uc tane patates
Uc tane havuc
Eti yikayin tencereye alin, uzerine soganla sarimsaklari dograyin, tencerenin altini yakin
kavurun, et suyunu birakip cekene kadar kavurun.
Kavrulan ete salcalari, tuzu ve pulbiberi ekleyin, karistirin, bir su bardagi suyuda uzerine dokup kaynamaya baslayinca altini kisin, etler yumusayincaya kadar pisirin . (Duduklu tencerede yaparsaniz 20 dakikada pisiyor).
Yemek pisti beklesin, havuclari soyun yikayin, yuvarlak yuvarlak dograyin, patatesleri soyun yikayin, kup kup dograyin sivi yagda kizartin , kagit havlunun uzerine alin (fazla yaglarini alir)bu kizartmalari pisirdiginiz yemege ekleyin, bir sefer karistirin, yemeginiz hazir, sicak servis yapin.
Afiyet olsun
Bu yemegi Bolu Mengen'li Hatice Teyze yapmisti bize, yasiyorsa kulaklari cinlasin, olduyse allah rahmet eylesin .
Bugun Dallas'tan ayriliyorum, uzun bir aradan sonra Turkiye'ye donuyorum, bloguma insallah oradan yazmaya devam edecegim .
Nabisim YOLUNUZ ACIK OLSUN! Sizi simdiden cok ozledik. Sila'ya corbayi kim icirsin dedim Dede diyor.
YanıtlaSilOptum
Gok
Nabisim,
YanıtlaSilBuzluktaki lahana sarmasini tarifine gore pisirdim Sila severek yedi. Eline saglik anneannesi!
Cok optuk!