15 Nisan 2009 Çarşamba

Tavuk suyuna tel sehriye corbasi




Bes tane baget

Alti su bardagi su

Bir subardagi tel sehriye

Bir tatli kasigi salca

Bir tatli kasigi tuz

Bir tatli kasigi kuru nane

Bir yemek kasigi zeytinyagi

Pul biber isteyen koyabilir

Bagetleri yikayin tencerenize koyun,Alti bardak suyu uzerine dokup haslayin,Bagetlerinizi icinden alin,sogumaya birakin.

Corba tencerenizi alin,bir corba kasigi zeytinyaginizi dokun,tencereye ,salcayi,tuzu,kuru naneyi,birazda pul biberi koyun,altini yakin, bir iki cevirin,uzerine alti bardak tavuk suyunuzu ekleyin,kaynamaya baslayinca,bir su bardagi tel sehriyeyi dokun,on dakika kaynatin,altini kapatin,iki tane bagetin derilerini soyup minik,minik,dograyin corbanin icine katin,corbaniz hazir.

Cok lezzetli ve pratik bir corba,cocuklar cok seviyor.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. bizde hambal isteriz sılaya hayırlı sağlıklı mutlu başarılı yıllar dileriz nurhan

    YanıtlaSil