
Iki parca tavuk pirzola
Bir tane patates
Bir tane domates
Uc tane renkli biber
Bir tane kuru sogan
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi pul biber
Bir yemek kasigi domates salcasi
Alti kasik sivi yag
Bir bucuk su bardagi bulgur
Uc su bardagi su
Iki parca tavuk pirzolayi kus basi dograyin,tencerenize dokun ,ocagi yakin,Alti kasik sivi yagi koyun kavurmaya baslayin, kuru sogani dograyin onuda tencereye dokun,patatesi soyun kup,kup,dograyip onuda dokun,domatesi biberleride dograyip onlarida koyun,salcayla pul biberi de koyup kavurmaya devam edin ,Bes dakika kadar kavurun,Uc su bardagi suyu koyun, bir tatli kasigi tuzuda ekleyin tavuklar pisinceye kadar kaynatin, tavuklar pisinca bir bucuk su bardagi bulguru tencereye dokun ,bir karistirin,pilav suyunu cekinceye kadar pisirin,suyunu cekince altini kapatin,pilaviniz hazir.
Pilavinizi servis tabagina alip,domates ve maydanozla susliye bilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder