16 Nisan 2009 Perşembe

Tavuklu sebzeli bulgur pilavi




Iki parca tavuk pirzola

Bir tane patates

Bir tane domates

Uc tane renkli biber

Bir tane kuru sogan

Bir tatli kasigi tuz

Bir cay kasigi pul biber

Bir yemek kasigi domates salcasi

Alti kasik sivi yag

Bir bucuk su bardagi bulgur

Uc su bardagi su

Iki parca tavuk pirzolayi kus basi dograyin,tencerenize dokun ,ocagi yakin,Alti kasik sivi yagi koyun kavurmaya baslayin, kuru sogani dograyin onuda tencereye dokun,patatesi soyun kup,kup,dograyip onuda dokun,domatesi biberleride dograyip onlarida koyun,salcayla pul biberi de koyup kavurmaya devam edin ,Bes dakika kadar kavurun,Uc su bardagi suyu koyun, bir tatli kasigi tuzuda ekleyin tavuklar pisinceye kadar kaynatin, tavuklar pisinca bir bucuk su bardagi bulguru tencereye dokun ,bir karistirin,pilav suyunu cekinceye kadar pisirin,suyunu cekince altini kapatin,pilaviniz hazir.

Pilavinizi servis tabagina alip,domates ve maydanozla susliye bilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder