Ben bu pilavi ilk once Bolu Mengen'de yedigim icin adini Mengen pilavi koydum,patlicanli pilavda denebilir.
Dort tane uzun patlican
Bir su bardagi pirinc
Iki su bardagi kaynamis su
Uc yemek kasigi zeytinyagi
Yarim kilo kiyma
Bir kuru sogan
Bir yemek kasigi salca
Bir tatli kasigi tuz
Bir cay kasigi pul biber
Bir tencereye kiymayi koyun,uzerine sogani dograyin,salcayi,tuzu,biberi atin ocagi acin karistirarak kiyma suyunu birakip cekinceye kadar kavurun.
Patlicanlari alacali soyun,bir patlicani once uzunlamasina ikiye bolun,bir parcayi tekrar ikiye bolun yani bir patlicani dorde bolmus oluyorsunuz,patlicanlarin hepsini boyle hazirlayip tuzlu suda biraz bekletin,yikayin,kagit havluyla kurulayin,teflon tavanin tabanini cok az yaglayip patlicanlardan bir sira dizin,alti biraz pembelesince cevirin,obur tarafida pembelesince bir tabaga alin sogusun,butun patlicanlari boyle kozlenmis gibi pisirin (patlicanlari bol sivi yagda kizarta bilirsiniz ben hafif olsun diye boyle yapiyorum)Patlicanlari pisirdiginiz tavaya uc kasik zeytinyagini dokun,bir su bardagi pirincide yikayip dokun,bir iki dakika kavurun,malzemeler hazir.
Pilav tenceresini alin,hazirladiginiz patlicanlardan,bir sira tabanina dizin,uzerine kavurdugunuz kiymayi dokun,onun uzerine kavurdugunuz pirinci dokun,kalan patlicanlarla uzerini kapatin,iki bardak kaynamis su dokup pilavi pisirin,biraz dinlendirip servis yapin.
Tencerenin agzindan daha genis bir servis tabagi alin,tencerenin kapagini acin,bu servis tabagini tancereye kapatin,tencereyi ters cevirin,tabandaki patlicanlar uste gelecektir,gorunusu guzel oluyor.
Sicak servis yapacaginiz icin konuklariniz gelmeden yarim saat once pisirirseniz kafi.
Birgun oncedende hazirlayip yiyeceginiz zaman pisirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Cok guzeldi ama kiymasini biraz daha az tercih ederim ben!
YanıtlaSilGok
Nasibe ablacığım beni büyük bir dertten kurtardın.Artık nasonun mutfağı ile yemek yapmak çok kolay.Cumartesi iftarda mengen pilavını denedim.Harika oldu.İyiki varsın.Lütfiye
YanıtlaSil