
Hamuru icin
Uc su bardagi un
Uc su bardagi un
125 gr.Tereyeg
Bir cay bardagi zeytinyagi
Uc kasik yogurt
Bir yumurta
Bir paket kabartma tozu
Ici icin
Bir su bardagi ceviz
Bir tatli kasigi tarcin
Surubu icin
Uc su bardagi toz seker
Uc su bardagi su
Birkac damla limon suyu
Bir tencerede, uc bardak suyla,uc bardak sekeri kaynamaya birakin,kaynamaya basladiktan sonra 10 dakika kaynatin bir kac damla limon sikip bir tasim daha kaynayinca kapatin surubunuz sogusun.
Bir bardak cevizi iri dovun, bir tatli kasigi tarcini atip karistirin,icinizde hazir.
Hamur yogurma kabinizi alin,uc bardak unla oda sicakligindaki tereyagini koyun ikisi karisana kadar yogurun,yogurtu,zeytinyagini,yumurta ve kabartma tozunu ekleyip yogurmaya devam edin biraz sert bir hamur olacak,hamurunuzu biraz dinlendirin.
Bu hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin,avucunuzda yuvarlayin rendenin uzerine koyup yuvarlak acin,ortasina cevizden bir tatli kasigi koyun,uclarindan tutup birlestirin ,birlestirdiginiz tarafi alta getirip firin tepsisine dizin,200 derece isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisirin,firindan alin sicak kalburabastilara ilik surubu dokun,uzerine bir tepsi kapatin,biraz soguyunca servis tabagina alin,firin tepsisinde kalan surubu servis tabagina aldiginiz kalburabastilarinizin uzerine dokun,dinlendikce surubu icine cekecegi icin daha guzel olur.
Afiyet olsun.
Annem biz cocukken bu tatliyi cok yapardi sonradan baska tatlilar yerini aldi sanirim hic yapmamistin! Harika harika cok guzel olmus o gunleri hatirladim. Ellerine saglik!
YanıtlaSilGok