22 Nisan 2009 Çarşamba

Cig patatesli borek




Bir paket yufka (Su an Dallas'ta oldugum icin bir paket hazir dikdortgen yufka kullandim)

(Turkuye'de bes tane yuvarlak acma yufka)

Ici icin

Alti tane orta boy patates

Bir kuru sogan

Bir cay bardagi zeytinyagi

Bir yemek kasigi salca

Bir tatli kasigi tuz

Bir cay kasigi pul biber

Harc icin

Bir su bardagi yogurt

Bir cay bardagi zeytinyagi

Bir yumurtanin aki (sarisi uzerine surulecek)

Patatesleri soyun yikayip derin bir kabin icine rendeleyin,icine bir kuru sogani ince ince dograyin yagi,salcayi tuz ve pul biberide katin karistirin,iciniz hazir.

Cukur bir kaba yogurt,zeytinyagi ve yumurtanin akini dokup cirpin,dikdortgen yufkalarinizi masanin uzerine acin,bir yufkayi masaya serin bir firca yardimiyla bu cirptiginiz harctan surun,onun uzerine bir yufka daha serin ona da harctan surun,boyle dort yufkayi ust uste koyun,patatesli icten alip bu dort kat hazirladiginiz yufkanin ortasina yayin rulo yapin ,yaglanmis firin tepsisine kesmeden rulo seklinde yerlestirin,bir paket yufka bitene kadar boyle firin tepsisine siralayin,uzerine yumurta sarisini surup 220 derece isitilmis firinda borekler kizarana kadar pisirin.

Firindan alin biraz soguduktan sonra,boreklerinizi istediginiz buyuklukte kesip servis tabagina yerlestirin.

Afiyet olsun.

Yufkaniz yuvarlak acma yufkaysa,bir yufkayi masaya yayin uzerine harctan surun ortasina patatesli icten koyup yufkayi ortadan ikiye katlayin rulo yapin tepsiye dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder