23 Nisan 2009 Perşembe

Kalburabasti






Hamuru icin
Uc su bardagi un

125 gr.Tereyeg

Bir cay bardagi zeytinyagi

Uc kasik yogurt

Bir yumurta

Bir paket kabartma tozu


Ici icin

Bir su bardagi ceviz

Bir tatli kasigi tarcin


Surubu icin

Uc su bardagi toz seker

Uc su bardagi su

Birkac damla limon suyu


Bir tencerede, uc bardak suyla,uc bardak sekeri kaynamaya birakin,kaynamaya basladiktan sonra 10 dakika kaynatin bir kac damla limon sikip bir tasim daha kaynayinca kapatin surubunuz sogusun.


Bir bardak cevizi iri dovun, bir tatli kasigi tarcini atip karistirin,icinizde hazir.


Hamur yogurma kabinizi alin,uc bardak unla oda sicakligindaki tereyagini koyun ikisi karisana kadar yogurun,yogurtu,zeytinyagini,yumurta ve kabartma tozunu ekleyip yogurmaya devam edin biraz sert bir hamur olacak,hamurunuzu biraz dinlendirin.


Bu hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparin,avucunuzda yuvarlayin rendenin uzerine koyup yuvarlak acin,ortasina cevizden bir tatli kasigi koyun,uclarindan tutup birlestirin ,birlestirdiginiz tarafi alta getirip firin tepsisine dizin,200 derece isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisirin,firindan alin sicak kalburabastilara ilik surubu dokun,uzerine bir tepsi kapatin,biraz soguyunca servis tabagina alin,firin tepsisinde kalan surubu servis tabagina aldiginiz kalburabastilarinizin uzerine dokun,dinlendikce surubu icine cekecegi icin daha guzel olur.


Afiyet olsun.


1 yorum:

  1. Annem biz cocukken bu tatliyi cok yapardi sonradan baska tatlilar yerini aldi sanirim hic yapmamistin! Harika harika cok guzel olmus o gunleri hatirladim. Ellerine saglik!

    Gok

    YanıtlaSil