29 Nisan 2009 Çarşamba

Domatesli bulgur pilavi




Bir su bardagi pilavlik bulgur

Bir iri domates

Bir tatli kasigi domates salcasi

Bir tatli kasigi tuz

Bir cay kasigi pul biber

Bir kalip tereyegin (250gr) Ucte biri

Bir su bardagi kaynamis su

Pilav tenceresine yagi koyun,domatesi yikayip kabugunu soyup icine dograyin,salcayi,tuzu,biberide ekleyip,ocagi yakin bunlari biraz pisirin,sonra bulguruda ekleyip,iki cevirin,kaynamis bir bardak suyu koyup, bir karistirin, agzini kapatin pilav suyunu cekene kadar pisirin,altini kapatinca biraz dinlendirin,pilaviniz hazir.

Et yemekleriyle guzel oluyor.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. helal olsun hanımefendi yaptıkca yapıyorum yapıncada yiyorum































    Pilav okadar hoşuma gittikiteprikler hanımefendi yaptıkca yapıyor yaptıkcada yiyoruz ve aile dostlarıma anlatıyorum

    saygılarımla çupra

    YanıtlaSil