
Bir kucuk lahana
Bir tane kuru sogan
Bir su bardagi pirinc
Bir su bardagi tepeleme kiyma
Bir yemek kasigi domates salcasi
Yarim demet maydanos
Tuz karabiber pulbiber kuru nane kimyon istege bagli , ben baharatli severim
Dort yemek kasigi sivi yag
Lahananizi az tuzlu suda haslayin
Obur tarafta bir kaseye pirincinizi yikayip dokun kiymanizi ekleyin uzerine sogani ince kiyin salcanizi koyun maydanozu kiyin tuzla baharatlarida ekleyin sivi yaginizida ekleyip elinizle iyice karistirin
Yaptiginiz ici lahanalara koyup uzun uzun sarin tencerenize dizin pismeye hazir
Puf noktasi ( sarimsak)
Pisirmeye koydugunuz dolmanin suyunu dokmeden iki dis sarimsagi soyup biraz tuzla dovun sulandirin dolmalarin uzerine dokun pisirmeye baslayin birden cok su koymayin dolma suyunu cektikce eklersiniz kisik ateste yavas pisirin
Afiyet olsun
Sila'nin en cok sevdigi yemek bu!!!
YanıtlaSilTesekkurler tarif icin,
Optum
Gok