5 Nisan 2009 Pazar

Beyaz lahana dolmasi




Bir kucuk lahana

Bir tane kuru sogan

Bir su bardagi pirinc

Bir su bardagi tepeleme kiyma

Bir yemek kasigi domates salcasi

Yarim demet maydanos

Tuz karabiber pulbiber kuru nane kimyon istege bagli , ben baharatli severim

Dort yemek kasigi sivi yag

Lahananizi az tuzlu suda haslayin

Obur tarafta bir kaseye pirincinizi yikayip dokun kiymanizi ekleyin uzerine sogani ince kiyin salcanizi koyun maydanozu kiyin tuzla baharatlarida ekleyin sivi yaginizida ekleyip elinizle iyice karistirin

Yaptiginiz ici lahanalara koyup uzun uzun sarin tencerenize dizin pismeye hazir

Puf noktasi ( sarimsak)

Pisirmeye koydugunuz dolmanin suyunu dokmeden iki dis sarimsagi soyup biraz tuzla dovun sulandirin dolmalarin uzerine dokun pisirmeye baslayin birden cok su koymayin dolma suyunu cektikce eklersiniz kisik ateste yavas pisirin

Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Sila'nin en cok sevdigi yemek bu!!!

    Tesekkurler tarif icin,

    Optum
    Gok

    YanıtlaSil