3 Aralık 2010 Cuma

Pirpirim

Bu yemegin tarifi Gaziantep'li komsum Berna'ya ait, Bernosum pisirdi bizde afiyetle yedik, super bir yemek, herkese tavsiye ederim.
Bir deste pirpirim (Semiz otu )
Bir su bardagi yesil mercimek
Bir su bardagi haslanmis nohut
Yarim su bardagi pilavlik bulgur
Iki tane kurusogan
Iki tane domates
Uc tane aci sivribiber
Sekiz veya on dis sarimsak
Iki yemek kasigi aci biber salcasi
Bir yemek kasigi sumak
Yarim limon suyu
Biraz tuz, karabiber, kuru nane
Yarim cay bardagi zeytinyagi
Dort su bardagi su
Sogan ve sarimsaklari, yemeklik dograyin, zeytinyaginda, hafif kavurun, salcayi ekleyin, bir iki karistirin.
Mercimegi yikayin, tencereye ekleyin, karistirin, uzerine dort bardak suyu ekleyin, mercimekler biraz diri kalana kadar pisirin.
Semiz otunu guzelce yikeyin, dograyin, mercimege katin, domates ve sivri biberleri, kup kup dograyin, onlari da katin karistirin, semiz otu pisince, bulguru ekleyin, haslanmis nohutu ekleyin, tuz, karabiber, limon suyu ve sumagi da katin, bulgur pisince, yemegin altini kapatin.
Bir tavada sivi yagla, kuru naneyi, biraz kavurun, pismis pirpirimin uzerine dokun, sicak servis yapin. Bu yemek az sulu olacak, yemek piserken suyunu cekerse, kaynamis su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder