22 Eylül 2010 Çarşamba

Sehriyeli tavuk salatasi

Uzun zamandir bloguma yazmiyorum, tatil bitti, torunlar okula basladi, benimde yazmamin zamani geldi, gelinim Burcu'nun tavuk salatasiyla yazmaya baslayim.
Burcu ellerine saglik, super bir salata, herkese denemesini tavsiye ederim.
Bir su bardagi tel sehriye
Bir buyuk tavuk gogus
Yarim demet dereotu
Yarim demet maydanoz
Bir su bardagi dogranmis kornison tursu
Yarim limon suyu
Iki yemek kasigi zeytinyagi
Tavuk gogsu iki su bardagi suyla haslayin, ince didikleyin, suyunu sehriye icin ayirin.
Zeytinyagiyla sehriyeyi, pembelesene kadar kavurun, ayirdiginiz tavuk suyunu uzerine dokun, pilav gibi suyunu cekene kadar pisirin.
Dereotuyla, maydanazu cok iyi yikayin, ince kiyin, pisirdiginiz sehriyenin uzerine dokun, bir su bardagi tursuyu, yarim limon suyunu ve didiklediginiz gogus etini de ekleyin karistirin, servis tabagina alin, servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder