12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kiymali kasarli borek

Bes tane yufka
Bir cay bardagi sut
Bir cay bardagi yogurt
Yarim cay bardagi sivi yag
Bir tane yumurta
Bir su bardagi rendelenmis kasar
Yarim kilo kiyma
Bir tane kurusogan
Bir tane domates
Iki kasik siviyag
Biraz tuz, istege bagli karabibar pulbiber
Once kiymayi hazirlayin, kiymayi derin bir kaba alin, uzerine sogani ve domatesi kiyin, iki kasik siviyagi ekleyin, tuzunu, karabiber ve pulbiberi katin, elinizle yogurun, kiyma hazir.
Baska bir kapta, sutu, yogurtu, siviyag ve yumurtayi iyice cirpin, bir tane yufkayi masaya acin, uzerine bu karisimdan surun, yufkayi ucgen seklinde dorde bolun, hazirladiginiz icten ceviz buyuklugunde, bir parca alin, ucgen kestiginiz yufkanin bir parcasinin uzerine koyun, sigara boregi gibi sarin, yaglanmis tepsiye dizin, bes tane yufkayi boyle hazirlayin, tepsiye dizin.
Her boregin uzerine bicakla bir cizik atin, arasini acin, rendelenmis kasardan biraz dokun, 220 derece isitilmis firinda, borekler kizarana kadar pisirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder