Yarim kilo bamya
Bir tane iri kurusogan
Dort bes dis sarimsak
Dort bes tane domates
Dort yemek kasigi zeytinyagi
Bir tane limonun suyu
Bir tatli kasigi tuz
Bir yemek kasigi domates salcasi
Bir tatli kasigi pulbiber
Iki su bardagi su
Bamyalari ayiklayin, yikayin, bir limon suyunu uzerine dokun beklesin.
Tencereye zeytinyagini dokun, ocagi yakin, icine sogani ve sarimsaklari dograyin, biraz kavurun, tuzu, salcayi ve pulbiberi katin, soganlari biraz daha kavurun, domatesleri yikayin, kabuklarini soyun, kup kup dograyin, kavurdugunuz sogana ekleyin, karistirin, iki su bardagi suyu ekleyin, bir tasim kaynatin, hazirladiginiz bamyayi tencereye ekleyin, kaynayinca altini kisin, kisik ateste yarim saat kadar pisirin, bamyalar pismisse tencerenin altini kapatin, biraz dinlendirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder