11 Kasım 2009 Çarşamba

Zeytinli ekmek


Bir tane yumurta
Bir cay kasigi tuz
Bir corba kasigi seker
Bir cay bardagi dogranmis zeytin
Bir su bardagi ilik sut
Uc veya dort su bardagi un
Kucuk bir paket maya
Bir cay bardagi zeytinyagi
Malzemenin hepsini derin bir kaba alin, yumurtanin sarisini uzerine surmek icin ayirin, obur malzemelerin hepsini yogurun, kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin, kek kalibini yaglayin, bu hamuru kek kalibina dokun, elinizle yayin, uzerine yumurta sarisini surun, 180 derece isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirin, biraz dinlendirin servis yapin.
Afiyet olsun.
Ekmegin tarifi Yesim'e ait, cok lezzetli bir ekmek, tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder