8 Kasım 2009 Pazar

Krep


Krepin pismis hali.



Krepler pistikten sonra, ortasina peynir koyup sarilmis hali.
Iki yumurta
Iki su bardagi sut
Bir bucuk su bardagi un
Bir corba kasigi zeytinyagi
Bir cay kasigi tuz
Bir cay kasigi kabartma tozu
Derin bir kapta, bu malzemelerin hepsini bir cirpici yardimiyla cirpin, teflon tavayi ocaga koyun, isininca, tavaya bir damla zeytinyagi damlatin, bir kepce cirptiginiz krep hamurundan, teflon tavaya dokun, tavayi sapindan tutun, bu hamuru tavanin tabanina yayin, alti kizarinca, cevirin, diger tarafinida kizartin, fazla kizartmayin, pembelesince cevirin, bu sekilde butun krep hamurunu pisirin, yuvarlak bir servis tabagina ust uste koyun, servis yapin.
Ister peynir koyun arasina, isterseniz recel surun, isterseniz bal surun, sizin arzunuza kalmis. Ben torunum Berk'e kahvaltiya yapiyorum, bali surup surup yiyor, cok seviyor.
Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Bu krepi bana anneannem yapti, super tat. cocuklara tavsiye ederim.
    Berk

    YanıtlaSil
  2. Bizim tarfimizdan da test edildi ve onaylandi. Cok guzel.

    Gok

    YanıtlaSil
  3. Ben de denedim. Cok guzel oldu. Tesekkurler. Nur

    YanıtlaSil