Bu tatliyi komsum Berna yapti, hafif bir tatli, gorunusude cok guzel, Berna'cigim ellerine saglik canim, senin yemeklerini ve tatlilarini cok begeniyorum.
Bir paket etimek
Iki su bardagi toz seker
Iki su bardagi su
Muhallebi icin
Bir kahve fincani un
Bir kahve fincani nisasta
Bir su bardagi toz seker
Bir tane vanilya
Iki yemek kasigi tereyag
Bir kilo sut
jole icin
Bir paket jole
Bir su bardagi visne
Iki su bardagi tozsekeri tencereye dokun, ocagi acin, kisik ateste kavurun, seker pembelessin, uzerine iki su bardagi suyu dokun, bir tasim kaynatin, etimekleri dikdortgen borcamin tabanina dizin, kaynattiginiz sekerli suyu , kaynar kaynar, etimeklerin uzerine dokun.
Muhallebi icin, bir kilo sutu, nisasta, un ve sekerle, karistirarak kaynatin, ocagi kapatin, vanilyayla tereyagini ekleyin, sicak sicak, mikserle cirpin, etimeklerin uzerine dokun, beklesin.
Bir paket joleyi tarife gore hazirlayin, visneleri yikayin, cekirdeklerini cikarin, hazirladiginiz joleye katin, karistirin, muhallebinin uzerine dokun, buz dolabinda bekletin, soguk servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder