Bir kilo kereviz
Uc tane havuc
Iki kuru sogan
Kucuk bir cay bardagi zeytinyagi
Iki tane portakal suyu
Yarim limon suyu
Bir tatli kasigi tuz
Bir tatli kasigi toz seker
Bir su bardagi su
Derin bir kap alin, icine portakal suyunu, limon suyunu ve bir su bardagi suyu dokun, kerevizleri soyup yikayin, kararmasin diye hemen bu suyun icine dograyin, istediginiz sekilde dograyin, kereviz suda beklesin.
Pisireceginiz tencereye zeytinyagini dokun, soganlari soyun, yikayin, ortadan ikiye bolun, halka halka dograyin, tencereye dokun, tuz ve sekeri ekleyin, biraz kavurun, havuclari yikayin, soyun, istediginiz sekilde dograyin, kavrulmakta olan soganlarin uzerine siralayin, havuclarin uzerine kerevizlari dizin, kerevizin dibindeki suyu da uzerine dokun, kaynamaya baslayinca altini kisin kisik ateste kereviz suyunu cakene kadar pisirin, sogumaya birakin, soguk servis yapin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder