21 Ekim 2009 Çarşamba

Karniyarik


Bir kilo kemer patlican
Yarim kilo dana kiyma
Iki tane kuru sogan
Bes dis sarimsak
Iki tane domates
Uc dort tane sivri biber
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Uc yemek kasigi zeytinyagi
Bir su bardagi su
Patlicanlari alacali soyun, tuzlu suda bekletin, yikayin kurulayin, firinlayin, uzun patlicanlari, ikiye bolun, ortalarina cizik atin, kiyma doldurmaniz icin bicakla cizik attiginiz yeri genisletin, karniyariklik patlicanlariniz hazir.
Kiymayi tencereye koyun, icine soganlari yemeklik dograyin, sarimsaklari da incecik dograyin, tuzu, salcayi ekleyin, ocagi acin, karistirarak kiyma suyunu birakip cekene kadar kavurun.
Bu kavurdugunuz kiymayi, hazirladiginiz patlicanlarin icine doldurun, sivri biberleri yikayin, dilimleyin, her bir karniyarigin uzerine bir parca koyun, domatesleri yikayin, halka halka dograyin, karniyariklarin uzerine birer parca domates koyun, uc kasik zeytinyagini hazirladiginiz karniyariklarin uzerine dokun, bir bardak suyu hazirladiginiz tepsiye dokun, firina verin, 220 derece isitilmis firinda, yirmi dadika kadar pisirin, sicak servis yapin.
Afiyet olsun.
Not: Patlicanlari siviyagda kizartarak ta yapabilirsiniz, biraz agir olur ben kozleyerek tercih ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder